Το ξεχωριστό μήνυμα του υποψηφίου Βουλευτή Bοιωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Παπαχαραλάμπου

Αγαπητοί φίλοι,

Σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός μεγάλου αγώνα.

Ενός αγώνα για το μέλλον μας, τις ελπίδες μας, τα παιδιά μας και τον τόπο μας.

Αποφάσισα να συμμετέχω σ’ αυτόν γνωρίζοντας τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσω ως πρωτοεμφανιζόμενος πολιτικός. Ως απλός πολίτης χωρίς καταγωγή από «πολιτικό τζάκι», ως άνθρωπος που βασίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του και δεν έχει ισχυρούς υποστηρικτές.

Επέλεξα όμως συνειδητά να τον δώσω αναλογιζόμενος πως το να δημιουργήσω κάτι καλύτερο για όλους μας είναι πιο σημαντικό από το να δημιουργήσω κάτι καλύτερο για εμένα.

Επέλεξα να μετατρέψω το «κάτι πρέπει να γίνει» σε «Κάτι πρέπει να κάνω».

Για να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα διανέμουν δίκαια τα αποτελέσματα της πραγματικής ανάπτυξης σε όλους. Όχι κατάλοιπα υπερκερδών των φίλων μέσω fuel pass, voucher, καλαθιών και προσπαθειών προεκλογικής εξαγοράς. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα υπαρκτά προβλήματα της Βοιωτίας. Για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημοκρατικές αξίες.

Σε αυτόν τον αγώνα πλαισιώθηκα από νέα παιδιά με ορμή και ελπίδες που μοιραζόμασταν το ίδιο όραμα για το μέλλον. Από πιο έμπειρους συνεργάτες, ικανούς να βοηθήσουν στο σχεδιασμό βιώσιμων και εφικτών λύσεων. Από την οικογένειά μου που, όπως πάντα, στέκεται δίπλα μου.

Αυτούς τους ανθρώπους θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Που παρόλες τις πιέσεις που δέχτηκαν από διάφορες πλευρές (αναμενόμενες και μη) εξακολουθούν να με στηρίζουν με όλες τους δυνάμεις.

Και βέβαια όλους εσάς, που επιλέγετε το φως και την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Όλους εσάς που ανεξάρτητα με το αν προσδιορίζεστε ως αριστεροί, κεντρώοι ή δεξιοί, επιδιώκουμε το ίδιο πράγμα.

Να σταματήσει να είναι η αδικία καθεστώς σε αυτό τον τόπο.

Να έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε όχι να επιβιώσουμε, να ανασάνουμε και να δημιουργήσουμε.

Αγαπητοί φίλοι,

στέκομαι ενώπιών σας με ήθος και αξιοπρέπεια, όπως έκανα σε κάθε μάχη της ζωής μου μέχρι σήμερα. Υπερήφανος που στο σκοτάδι και τη μικροψυχία απάντησα με τις αξίες και το όραμά μου. Αρνούμενος πεισματικά να μείνω μακριά από μικροκομματικές πολιτικές του παρελθόντος, ρουσφέτια, λάσπη και ανακρίβειες.

Σε λίγες ώρες, ας επιλέξουμε το καλό, το αύριο, την ελπίδα και τη δημιουργία.

Μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, για μια Βοιωτία που δεν θα διώχνει τα παιδιά της, δεν θα τους στερεί το μέλλον.

Ας επιλέξουμε να βρισκόμαστε το προσκήνιο, γιατί το παρασκήνιο δεν μας ταιριάζει και το περιθώριο δεν μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ πολύ που με συντροφεύετε σε αυτή τη διαδρομή.

Φιλικά

Χάρης Παπαχαραλάμπους

Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας

Σύριζα – ΠΣ

Σχετικά