Φροντίδα του Γεννητικού Συστήματος των ανδρών

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους!!

Πριν ξεκινήσουμε με το άρθρο του Ιουνίου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε με θέρμη σε αυτήν την στήλη που εγκαινιάστηκε στο permissos.gr τον Οκτώβριο του 2022.

Πληροφορήθηκα πως τα άρθρα διαβάζουν και πολλοί νέοι και μεγαλύτεροι άνδρες. Αυτό για μένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και δεν σας κρύβω πως με γέμισε με χαρά και αισιοδοξία! Φαίνεται πως η νέα γενιά-και όχι μόνο- ενδιαφέρεται ενεργά για την σύντροφό του και έχει την πρόθεση και τη θέληση να κατανοήσει πώς λειτουργεί το σώμα και ο ψυχισμός της.

Δεν θα μπορούσα λοιπόν να αφήσω «παραπονεμένους» τους άντρες αναγνώστες μας, οπότε κάνω την αρχή με το θέμα αυτού του μήνα, αλλάζοντας λίγο το αντικείμενο στο οποίο ήθελα να αναφερθώ εξ’ αρχής. Τις συμβουλές για την εποχή της μεγάλης ζέστης θα τις δώσουμε στο άρθρο του Ιουλίου.   Στο εξής, όποτε είναι εφικτό, θα απευθυνόμαστε και στα δύο φύλλα.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

  • Μην φοράτε πολύ στενά παντελόνια και εσώρουχα. Μπορεί να προκληθούν κήλες αλλά-το κυριότερο- δεν πρέπει να αυξάνεται η θερμοκρασία στην γεννητική περιοχή. Καταστρέφει το σπέρμα.
  • Μπορείτε να κάνετε ντους με όποιο προϊόν του εμπορίου προτιμάτε, αλλά στην γεννητική περιοχή θέλουμε σωστή και τακτική καθαριότητα με απλό σαπούνι ή χαμομήλι. Μην χρησιμοποιείτε «ειδικά» υγρά με αρώματα και χημικά.
  • Ακολουθείστε  σωστή και ισορροπημένη διατροφή με άφθονο νερό, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψάρια, άπαχα κρέατα.  Με μέτρο οι «κραιπάλες»!! Η διατροφή επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του σπέρματος.
  • Βάλτε κάποιο είδος άσκησης στη ζωή σας, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Λέγοντας άσκηση δεν εννοούμε φυσικά την κούραση και την ορθοστασία στη δουλειά…

 Ποδήλατο, περπάτημα, γυμναστήριο, χορός, ότι σας ταιριάζει και  σας ευχαριστεί, αλλά να μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτό χωρίς έντονη καταπόνηση.

  • ΟΧΙ στο τσιγάρο και το αλκοόλ. Προκαλούν στυτική δυσλειτουργία και στείρωση, προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν και σε νεαρή ηλικία αν δεν προσέξετε. Λίγο κρασί, με μέτρο και μαζί με το μεσημεριανό φαγητό. Αλκοολούχα ποτά με πολύ μεγάλη προσοχή.
  • Με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής πρέπει να αρχίζει έμπρακτα η υπευθυνότητα και ο σεβασμός απέναντι στην σύντροφό μας. Όχι πολύ συχνές αλλαγές ερωτικών συντρόφων και πάντοτε, ανάλογα με την ηλικία, παίρνουμε προφυλάξεις με τη σωστή μέθοδο αντισύλληψης. Στις  πολύ νεαρές ηλικίες προτιμάτε την χρήση προφυλακτικού. Σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί η σύντροφός σας να χρησιμοποιεί αντισυλληπτικό χάπι ή να έχει τοποθετήσει ενδομήτριο σπείραμα ( το λεγόμενο “spiral”).

Αυτές οι δύο μέθοδοι πάντοτε με την καθοδήγηση του Γυναικολόγου.

  • Μην χρησιμοποιείτε διακεκομμένη συνουσία!

Δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης αφού το σπέρμα- έστω και μία ελάχιστη ποσότητα- μπορεί να τρέξει κατά τη διάρκεια της επαφής και όχι μόνο στο τέλος.

Κάνει μακροχρόνια ζημιά στον προστάτη.

 Δεν απολαμβάνετε  την επαφή έτσι όπως αξίζει και στους δύο συντρόφους,  αφού στην ουσία δεν ολοκληρώνεται ποτέ η διαδικασία. Δυστυχώς μία πολύ μεγάλη μερίδα των Ελλήνων χρησιμοποιεί αυτή τη «μέθοδο» χωρίς να γνωρίζει όσα είπαμε παραπάνω.

  • Σχολαστική καθαριότητα πριν και μετά την ερωτική πράξη.
  • Σε περίπτωση μόλυνσης από κάποιο μικρόβιο, ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού και τα φάρμακα που θα μας χορηγήσει.
  • Αν είμαστε οι πρώτοι που εμφανίζουμε κάποια λοίμωξη, ενημερώνουμε άμεσα την σύντροφό μας ώστε να ξεκινήσει και εκείνη ανάλογη φαρμακευτική αγωγή.
  • Αν διαγνωστούμε με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα πρέπει να ενημερώσουμε όλους τους ερωτικούς μας συντρόφους.
  • Προσοχή και στην περιοχή των μαστών. Δεν τρυπούμε τις θηλές, δεν τις συνθλίβουμε.
  • Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν αφήνουμε εκτεθειμένα στον ήλιο τα γεννητικά όργανα.

Δείξτε κατανόηση, αγάπη και υπομονή στη σύντροφό σας. Σεβαστείτε το σώμα της και μαζί και το δικό σας!!

Διαβάστε επίσης

Αυτοεξέταση μαστού-Πάρε τη ζωή στα χέρια σου

Σχετικά