30άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Βοιωτία

Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο,Βοιωτία,Αιτωλοακαρνανία – Υψηλές θερμοκρασίες και στα νησιά μας –  Καλοτάξιδες οι θάλασσες – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια – Αρναούτογλου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επόμενη αργία, με τους χιλιάδες εκδρομείς να ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα (3-4-5 Ιουνίου), αναμένεται ο καιρός να θυμίζει καλοκαίρι.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνουν ότι οδεύουμε προς ένα καλοκαιρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα από το ερχόμενο Σάββατο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν σε αρκετές περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Εξαιρετικό καιρό δε, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και στα νησιά μας, σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και την αύριο Παρασκευή, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική, την Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προγνώσεις, σε μια πρώτη εκτίμηση, αναφέρεται από την πλειονότητα των μετεωρολόγων ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται μια θερμή αέρια μάζα στη χώρα μας. Περιορισμένα τοπικά φαινόμενα θα έχουμε στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σε ποιες περιοχές θα δούμε υψηλές θερμοκρασίες – Η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια



Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 3-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά

• Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ

• Θερμοκρασία σε άνοδο:

…31 βαθμούς σε Θεσσαλία
…30 βαθμούς σε Πελοπόννησο

28 βαθμούς σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
…25 στα νησιά

Κυριακή 4-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά (περιορισμένες ), κυρίως στα ορεινά

• Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ

• Θερμοκρασία σε άνοδο:

…32 βαθμούς σε Θεσσαλία
…31 βαθμούς σε Βοιωτία
…30 Πελοπόννησο ,Αιτωλοακαρνανία
…30 βαθμούς σε Αθήνα
…28 βαθμούς σε Θεσσαλονίκη
…27 στα νησιά

Δευτέρα 5-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα βόρεια ηπειρωτικά (περιορισμένες ), κυρίως στα ορεινά

• Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ

• Θερμοκρασία σε άνοδο:

…32 βαθμούς σε Θεσσαλία
…31 βαθμούς σε Βοιωτία και Αιτωλοακαρνανία
…30 βαθμούς σε Πελοπόννησο
…30 βαθμούς σε Αθήνα
…28 βαθμούς σε Θεσσαλονίκη
…30 στα νησιά


Η πρόγνωση Αρναούτογλου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Καλοκαιρινό τριήμερο βλέπει και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «καλοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή στα κεντρικά και στα βόρεια, με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ίσως στα ορεινά της Αττικής.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες σύντομες μπόρες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα υπάρχουν συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και στα νότια, χωρίς όμως φαινόμενα».

Χάρτες με τις θερμοκρασίες από την ΕΜΥ – Ο καιρός αύριο μέχρι και την Τρίτη 6 Ιουνίου


Ο καιρός αύριο – Τοπικές βροχές και στην Αττική 

Αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην Αττική, τη νότια Εύβοια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

agiupneumatos-paraskeui-emy

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ βελτίωση. Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπιικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Πώς θα κυλήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Περιορισμένη αστάθεια το Σάββατο 

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

kairos-AGIUPNEUMATOS-SAVATO-EMY
KAIROS-AGIOUPNEUMATOS-THERMOKRASIA-EM

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινός ο καιρός από την Κυριακή

Στα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

KIRIAKI-AGIOPNEYMA

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

AGIOUPNEYMATOS-AGIO-PNEYMA-KAIROS
AGIOPNEYMA-DEUYTERA-EMI

Σχετικά