Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος

«Έφυγε» σε ηλικία 92 ετών ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος ο οποίος διέγραψε σπουδαία πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο αφιερώνοντας τη ζωή του στην συγκεκριμένη τέχνη. 

Πρωτοείδε Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του. “Το πανί, οι φιγούρες πίσω από αυτό, οι φωνές, ο φωτισμός” ήταν τα ερεθίσματα που τον έκαναν αρχικά στην ηλικία περίπου των 15 χρόνων βοηθό-μαθητή στον τοπικό καραγκιοζοπαίκτη Βασίλη Φιλντισάκο.

Μαθητεύοντας κοντά του έμαθε τις παραστάσεις και τα μυστικά της τέχνης. Ήταν επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Ήταν συλλέκτης του Θεάτρου Σκιών με μεγάλη συλλογή από φιγούρες και σκηνικά από όλους τους καραγκιοζοπαίκτες (Φρίξο Γαζεπίδη, Βασίλη Ανδρικόπουλο (Βασίλαρος), Αβραάμ Αντωνάκο κ.ά.).

Είχε δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό και για 10 συνεχόμενα χρόνια έπαιζε στην τότε ΕΡΤ2 τις ιστορίες του Καραγκιόζη, μέσα από την εκπομπή του “Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη”.

Το μεγαλείο της ψυχής του και το ταλέντο του τον έκαναν να πάρει τον τίτλο του “Εθνικού Καραγκιοζοπαίκτη”.

Ο Θανάσης Σπυρόπουλος έπαιζε με το θίασό του στα δύο ιδιόκτητα θέατρα, το Σπυροπούλειο στους Αγίους Αναργύρους και το παραδοσιακό του Θέατρο Σκιών στο Γαλάτσι.

Σχετικά