Το αγωνιστικό ντεμπούτο του Jigger Junior στο χωμάτινο ράλι της Θήβας(φωτο)

Βαρδινογιάννης και πάλι στα Ράλι

Το όνομα Βαρδινογιάννης επέστρεψε στους αγώνες ράλι και ο 19χρονος Μάξιμος που έτρεξε τον πρώτου του επίσημο αγώνα οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5…

Την παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα ράλι πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου ο 19χρονος Μάξιμος Βαρδινογιάννης, ο μικρότερος εκ των τριών γιών του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη- Jigger να έχει δεκάδες αγώνες στο ενεργητικό του, έξι πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και τεράστια αγάπη για το αυτοκίνητο ήταν φυσικό επακόλουθο να υπάρξει συνέχεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Jigger Junior, πραγματοποίησε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο χωμάτινο ράλι Στερεάς Ελλάδος, που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Έχοντας στα χέρια του ένα Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο αγώνας είχε πέντε ειδικές σε χωμάτινες επιφάνειες (στην 1η ειδική είχε και ένα ασφάλτινο κομμάτι) και από τα περάσματα που έκανε φάνηκε πως είχε εργαστεί μεθοδικά για να πετύχει μία καλή εμφάνιση αλλά κυρίως για να «γράψει» αγωνιστικά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι ενός δυνατού αυτοκινήτου.

Τι δήλωσε ο “JJ” μετά τον αγώνα

Ο τερματισμός γέμισε χαμόγελα τον “JJ” ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έμαθα από αυτόν τον αγώνα. Ήταν πολύ ωραία. Το καλό είναι ότι κινηθήκαμε με μέτρο και προσεκτικά εντός αγωνιστικών γραμμών». Αναφορικά με τη συνέχεια και αν θα τον δούμε σε επόμενο αγώνα ξεκαθάρισε πως δεν ξέρει ακόμα πού και πότε θα τρέξει.

Άλλος αέρας στο χώρο των αγώνων

Η συμμετοχή των “JJ” – Κώστα Στεφανή είναι σίγουρο πως έδωσε άλλον αέρα όχι μόνο στο συγκεκριμένο αγώνα αλλά και σε ολόκληρο τον θεσμό. Ήταν κάτι που συζητήθηκε έντονα στις ειδικές διαδρομές και γέμισε αισιοδοξία την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θέλει και πάλι να ζήσει έντονες αγωνιστικές στιγμές.

Αν σε αυτήν προσθέσουμε και τις εξαιρετικές συμμετοχές που έδωσαν το παρών τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα δυνατό πρωτάθλημα που χρόνια είχαμε να δούμε. Από τον νικητή του αγώνα Αλέξανδρο Τσουλόφτα (Κύπρος) ο οποίος είναι και πρωταθλητής Ελλάδας το 2021, τον Γιάννη Παπαδημητρίου με δεκάδες συμμετοχές σε αγώνες του WRC, όπως και αντίστοιχα του Ιορδάνη Σερδερίδη, του Γιώργου Κεχαγιά, του Γιώργου Βασιλάκη, του Νώντα Καρανικόλα κ.ά.

Η συνέχεια δείχνει πως θα είναι συναρπαστική τόσο από επίπεδο θεάματος όσο και συμμετοχών

Τελικά αποτελέσματα Ράλι Στερεάς Ελλάδος
1. Τσουλόφτας – Ηλίας, VW Polo R5
2. Κύρκος – Πολυζώης, Mitsubishi EVO
3. Παντελή – Πάμπος, Citroen DS3 R5
4. Κεχαγιάς – Κουζιώνης, Skoda Fabia Rallly2 EVO
5. Σερδερίδης – Malfoy, Skoda Fabia Rally2 EVO
6. Χατζημάρκος – Τσαούσογλου, Peugeot 208 Rallly4
7. “JJ” – Στεφανής, Skoda Fabia R5
8. Νικολάου – Ζάκου, Mitsubishi EVO
9. Δημόπουλος – Σκαλτσάς, Mitsubishi EVO
10. Μυλωνάς – Παραπέρας, Toyota Starlet

newsauto.gr

Σχετικά