Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει

Σε διάσκεψη στο Σότσι την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η Ουκρανία ξεκίνησε την αναμενόμενη αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων, αλλά χωρίς καμία επιτυχία.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τον ουκρανικό λαό να δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα, την ώρα που το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για βομβαρδισμό πλημμυροπαθών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία ξεκίνησε την αναμενόμενη αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων, αλλά χωρίς επιτυχία.

Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι την Παρασκευή (09/06) ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι “η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά του ρωσικού στρατού, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους παρά τις έντονες μάχες τουλάχιστον τριών ημερών”.

Σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Telegram, ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά: “Μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επίθεση έχει ξεκινήσει. Αυτό αποδεικνύεται από τη χρήση στρατηγικών εφεδρειών του ουκρανικού στρατού. Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα, χάρη στο θάρρος των Ρώσων στρατιωτών, τη σωστή οργάνωση των στρατευμάτων”.

Ο Πούτιν είπε ότι οι μάχες ήταν πολύ έντονες τις τελευταίες τρεις ημέρες, αλλά ότι “ο εχθρός δεν είχε επιτυχία” σε καμία από τις μάχες.

Σημειώνεται πως οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

πηγή: news247.gr

Σχετικά