3ος Δρόμος Οσιος Λουκάς – Στείρι

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 (18:30) θα διεξαχθεί στο Στείρι Βοιωτίας ο 3ος Δρόμος Οσιος Λουκάς Στείρι, με αγώνες 12,1 χλμ., 4 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου και στόχος είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και η ανάδειξη της ιστορικής αξίας της Μονής και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.

Αφετηρία των αγώνων είναι η Μονή Οσίου Λουκά και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία στο Στείρι.

Εκκίνηση από τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά σε υψόμετρο 465 μέτρα. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς το Στείρι και τα πρώτα 1500 μέτρα είναι ανηφορικά με το υψόμετρο να φτάνει τα 540 μέτρα. Στο 4ο χλμ. με συνεχή κατηφορική διαδρομή μπαίνουμε στο χωριό. Φτάνοντας στην πλατεία, ακολουθούμε στα δεξιά μας τον παλαιό δρόμο Στειρίου – Διστόμου.

Φτάνουμε στα 400 μ. υψόμετρο μέχρι το 8ο χλμ και επιστρέφουμε τον κεντρικό δρόμο όπου τα επόμενα 2000 μέτρα είναι το 2ο πιο δύσκολο κομμάτι με ελαφριά ανηφόρα, φτάνοντας στα 460 μ.. Το υπόλοιπο της διαδρομής είναι κατηφορικό και σχετική ευθεία μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Η χρονομέτρηση θα γίνει από την εταιρία BEST RACE.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

ioannina

– Ο αγώνας καλύπτεται πλήρως, με συνεχή παρουσία ιατρού.

– Σε κάθε περίπτωση οι αγωνιζόμενοι μετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη και είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν τη σχετική βεβαίωση που θα υπάρχει στη γραμματεία.

– Οι διοργανωτές των αγώνων δεν έχουν καμία ευθύνη, για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται στην έλλειψη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

– Κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα διατεθεί στους μετέχοντες, εμφιαλωμένο νερό σε 4 σταθμούς: στο 2ο στο 5,5ο και στο 8ο και 10ο χιλιόμετρο.

– Απονομές θα υπάρχουν στους 3 πρώτους άνδρες και 3 πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνισμα και μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

– Επιτρέπεται η συμμετοχή σε όλους. Οσοι είναι κάτω των 18 ετών επιτρέπεται η συμμετοχή με υπογραφή κηδεμόνα.

– Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται το αργότερο μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων, δηλαδή μέχρι τις 17:30 στον χώρο του δημοτικού σχολείου Στειρίου ATAXIA SCHOOL.

– Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 5€ για την ενίσχυση του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ. Η πληρωμή θα γίνει με την παραλαβή των αριθμών και των τεχνικών t-shirt για όλους τους συμμετέχοντες. Ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν.

– Η μεταφορά των αθλητών θα γίνει με λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία του χωριού στις 17:30.

– Στο τέλος του αγώνα θα υπάρχει ένας όμορφος μπουφές με γλυκίσματα, χυμούς και τοπικά προϊόντα.

Σας περιμένουμε με όλη τη φιλόξενη διάθεση για μια αξέχαστη εμπειρία.

Σχετικά