Σταμάτης  Χαλβατζής:Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στον Άγιο Βασίλη- Δήμου Θηβαίων

      Κατόπιν πρωτοβουλίας κατοίκων του Αγίου Βασιλείου το Σάββατο 18 Ιουνίου 2023 έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά της  εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στα όρια του οικισμού και σε πολύ κοντινή απόσταση από τα τελευταία σπίτια.

       Εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη ‘Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης’ παραβρέθηκα και ενημερώθηκα για τους λόγους της ισχυρής αντίθεσης που επικαλούνται οι κάτοικοι, που έχουν να κάνουν με την όχληση λόγω θορύβου καθώς και με την τουριστική υποβάθμιση του οικισμού. Απόφασή τους είναι, όπως δηλώθηκε από τους παριστάμενους, να εξαντλήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης, ζητώντας παράλληλα την στήριξη της Δημοτικής Αρχής, ενώ καυτηρίασαν την απουσία εκπροσώπου της στην συγκέντρωση.

        Από την πλευρά μου, όντας μοναδικός εκπρόσωπος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, τους ενημέρωσα ότι καταθέσαμε ερώτηση στον Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα στη τελευταία συνεδρίαση, ο οποίος μας δήλωσε ότι αφορά παλαιότερη αδειοδότηση και δεσμεύτηκε να μας απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση. Βεβαίως παρέλειψε να μας πει ότι το θέμα είχε ξαναέρθει για συζήτηση στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, μετά από αίτημα των κατοίκων και με τις ίδιες ενστάσεις, αλλά από την πλευρά του υπήρξε αδράνεια και ολιγωρία, με συνέπεια σήμερα να κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ τετελεσμένων, αφού ήδη έχει εγκατασταθεί εργολάβος για τα έργα υποδομής.

         Οι κάτοικοι ήδη κατέθεσαν  αίτημα σύγκλησης του Δ.Σ. για την συζήτηση του θέματος και ελπίζουμε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την Δημοτική Παράταξη ‘’Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης’’

                                                                             Σταμάτης  Χαλβατζής

                                            Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Σχετικά