Μόσταρ: Ο ταξιδιωτικός παράδεισος της Βοσνίας (βίντεο)

Το Μόσταρ είναι μια πόλη και δημοτική αρχή της Βοσνίας επί του ποταμού Νερέτβα και είναι η πέμπτη σε μέγεθος πόλη στη χώρα.

Το Μόσταρ είναι μια πόλη και δημοτική αρχή της Βοσνίας επί του ποταμού Νερέτβα και είναι η πέμπτη σε μέγεθος πόλη στη χώρα. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Στάρι Μοστ (Βοσνιακά: Stari Most, μετάφραση: παλαιά γέφυρα) και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται Μοστάρι (Βοσνιακά: mostari, μετάφραση: φύλακες της γέφυρας).

Η γέφυρα, που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας από Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκτεταμένες καταστροφές, και πολλα θύματα μεταξύ των κατοίκων της, γνώρισε και η υπόλοιπη πόλη.

Σε ύψος 15 μέτρων πάνω από τις πλαγιές του λόφου Fortica, ένας χώρος περιπάτου μήκους περίπου 35 μέτρων με πανοραμική θέα, θα εμπλουτίσει την τουριστική προσφορά της πόλης στον ποταμό Νερέτβα και θα προσφέρει εντελώς νέες εμπειρίες στους επισκέπτες.

Σχετικά