Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια στο 12χρονο παιδί – Είπε πως έστειλε «κατά λάθος» το βίντεο

Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο, πέρασε το μεσημέρι ο ιερέας που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας στην Αργολίδα και ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για ασέλγεια εις βάρος 12χρονου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο. Ο ίδιος, σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο «το έστειλε κατά λάθος» στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.

Χωρίς να καταλάβει το πώς, έφτασε το οπτικοακουστικό μήνυμα στον ανήλικο, με τις διαδικασίες να κινούνται ταχύτατα από τη στιγμή που το είδε ο πατέρας του παιδιού. Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα όσα έγιναν σε μια απροσεξία. Ήθελε να στείλει το μήνυμα σε ένα άλλο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον 12χρονο. Χωρίς να προσέξει πάτησε «αποστολή» και το βίντεο έφτασε στο κινητό του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερωμένου, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση και τη δράση του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.
Πώς ήρθε στο «φως» η υπόθεση

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης. Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger. Ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό και τα έστελνε στον ανήλικο.

Από τον ήχο του βίντεο, οι γονείς του παιδιού -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- και συγκεκριμένα ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου, αναγνώρισαν τη φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό, αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ανακοινώνει ότι ό Αρχιμανδρίτης κληρικός τής καθ’ ΗμάςΙεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς Ιερούς Κανόνας τήςΕκκλησίας”.

Σχετικά